2015 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMALARI

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl kutlanan '' Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' Ana teması olan ''Namazla Arınma ve Gençlik Huzurda Buluşuyor'' Göynük İlçe Müftülüğümüz tarafından Gazi Süleyman Paşa Camiin'de Sabah namazı Gençlerle Huzurda Buluşma programı düzenlemiştir.
Program sabah namazı öncesi İlçe Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerimizin okumuş olduğu Kur'an- kerim le başladı, Kılınan namazın ardından Tesbihat, Aşrı şerifler ,İlahiler le devam etti.
Programda İlçe Müftümüz sayın Mehmet Şahin Gençlik Huzurda Buluşuyor Konulu bir sunum gerçekleştirdi.Konuşmalarında Namazın önemi ve namazın hayatımızdaki yerini vurguladı.Ayırca Namazın kılınması konusunda bizleri teşvik edici örnekler de bulundu, ve sabah namazına ayrı bir yer ayırarak ''Cuma namazlarında nasıl Camilerimiz cemaatle doluyorsa aynı şekilde Sabah namazında camilerimiz Cemaatle dolduğu ve buluştuğu gün ,gerçek manada Huzuru yakalayacağımızı vurguladı''.
Program yapılan Dua ve ikramlarla son buldu.
Programa katılan tüm İlçe Halkımıza ve Gençlere çok teşekkür ediyoruz.
İLÇE MÜFTÜMÜZ ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

İlçe Müftümüz sayın Mehmet Şahin görevine başladığı ilk günde şehit ailemizi ziyaret ederek bassağlığı dileklerinde bulundu. Ziyarette Kur'an-ı kerim okuyarak şehit ailemize taziyelerini iletti ve her zaman yanlarında olduklarını belirti. Daha sonra şehidimiizn babası Salim beyle beraber şehit kabrine giderek kabri başında şehidimize Kur'an-ı kerim ve dua edildi.
Vatanımız uğrunda canını feda eden şehit Ziya Sarpkaya ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyoruz.
YENİ MÜFTÜMÜZ MEHMET ŞAHİN GÖREVİNE BAŞLADI

MEHMET ŞAHİN
1972 yılında Samsun İli Havza İlçesinde dünyaya geldi. 15 Aralık 1997 yılında Havza Şeyhkoyun köyonde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Konya Selçuk Eğitim merkezinde 20 ay İhtisas Kursu gördükten sonra Bitlis İli Göroymak İlçesine 'de 2005 yılında Vaiz olarak göreve başladı. 30.05.2007 yılında Hakkari Yüksekova ilçe müftülüğüne atandı.Üç yıl görev yaptıktan sonra Almanya Münih Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı olarak Gersthofen Ditib Eyüp Sultan cami'inde Din Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 12.08 2015 tarihinde Göynük İlçe müftülüğünde görevine başladı. Evli ve Üç çocuk babasıdır.
Kendisine Göynük İlçemize hoş geldin diyor ve yeni görevinde Cenab-ı Haktan Muvaffakıyetler diliyoruz.
GÖYNÜK ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI
Hakkarinin Şemdilli İlçesinde uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan 34. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından memleketi Bolu’nun Göynük ilçesine gönderildi. Şehidin cenazesi baba ocağında annesi Neriman, babası Salim Sarpkaya, kardeşleri Hülya ve Deniz ile yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.
Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez, Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu İl Müftümüz İzani Turan Bolu milletvekilleri, protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce halkımız katıldı.
Bakan Canikli ve Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez kıldırdı. Cenaze namazının ardından konuşma yapan Mehmet Görmez, ’Ben Müslümanım’ diyen bir kişinin masum bir cana kıyamayacağını belirterek; "Yüce Rabbimiz son günlerde bütün bu acılar yaşanırken büyük bir vakarla, sağduyu ile büyük bir sabır ile bütün hadiseleri takip eden aziz milletimizin başı sağolsun. Yüce Rabbimiz milletmize birlik ve beraberlik ihsan eylesin. Yüce Rabbimizin nasıl ki adaleti, merhameti, marifeti haksa, gazabı ve laneti de haktır. Öncelikle ’Ben Müslümanım’ diyen, ’Ben insanım’ diyen hiç bir varlık masum bir cana kıyamaz. ’Ben insanım, ben Müslümanım’ diyen hiçbir varlık, hiç bir insan ocak söndüremez. ’Ben insanım ve ben Müslümanım’ diyen hiç bir kimse bir baba ile evlat telefonda hasret giderirken vahşice bir canı katledemez. Hiç bir Müslüman, ’hem Müslümanım’ deyip hem zalim, hem cani, hem katil olamaz. Yüce Rabbimiz bu cinayetleri işleyenleri gazabına ve lanetine mazhar eylesin. Birlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Bütün şehitlerimiz ve Ziya şehidimiz şahitlerimiz olsun ki ebediyen Göynük Şemdinli’yi, Şemdinli’de Göynük’ün kardeşi olmaya devam edecek. " dedi.
Dua okunup helallik alınmasının ardından şehidimizin naaşı, askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez, şehidin babasının elini tutarak destek oldu.
İlçemiz sofuali kabristanlığında şehidimiz, Okunan Kur'an-ı kerim ve İl Müftümüz İzani Turan Hocamızın yapmış olduğu duayla toprağa verildi.
Kahraman Şehidimize İlçe Müftülüğümüz adına Allah'tan sonsuz rahmet ve Kıymetli Ailesine sabr-ı cemiller dileriz. Tüm Göynük Halkımızın ve Ülkemizin Başı sağ olsun.
MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE YAPILAN FAALİYETLER
İlçe Kuran kursumuz talabeleri Gazi Süleyman Paşa ve Aksungur Camilerinde ramazan ayı boyunca öğle ve ikindi vakitlerinde mukabele okudurlar.
İlçe vaizimiz Süleyman Keskin ve Kuran Kursu yöneticimiz Emin Turanoğlu ve öğrencilerimizle birlikte belirlene günlerde teravih namazında cemaatle buluşarak irşad faaliyetlerinde bulundular.
İlçemizde Hatimle teravih namazı Gazi Süleyman Paşa Cami'inde kılındı.
İlçemiz Bulunan Peygamber Efendimizin (s.a.m) sakalı şerifi Ramazan ayı içerisinde farklı günlerde halkın ziyaretine açıldı.
Kadir gecesi ilçemizde muhteşem bir atmosferde eda edildi; İlçe Müftü Vekilimiz Sayın İsmail Hakkı Işık Hocamızın vaazıyla başladı.Hatimle kılınan teravih namazının ardından, salavat-ı şerifler ve tekbirlerle Sakalı şerif göynük halkının ziyaretine açıldı.Dualar ve tebriklerle gece manevi ikliminde eda edildi.

Sayfa oluşturulma süresi: 0.05 saniye 1,258,197 Tekil Ziyaretçi