İLAHİYATÇI YAZAR ÖMER DÖNGEL HOCAMIZIN MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ ZİYARETİ
Göynük ilçe Süleyman Gazi camiinde cuma namazında sohbet veren Ömer Döngel Hocamız İlçe Müftülüğümüzü ve İlçe Yatılı erkek Kuran Kursumuzu ziyaret ettiler ve kendisiyle sohbettte bulunduk. İlçe müftü vekilimiz sayın İsmail Hakkı Işık hocamız ve Kuran Kursu yöneticimiz Emin Turanoğlu kendisine teşekkür ederek hizmetlerinin devamını diledi.
ALİ ERİCEK VAKFI ERKEK KUR'AN KURSU HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ
Göynük ilçesi Ali Ericek vakfı Erkek Yatılı Kur'an ursu hafızlık icazet merasimini 04.06.2015 tarihinde göynük merkez Gazi Süleyman Paşa camiinde yapılan icazet merasimiyle kursumuzda hafızlığını tamamlayan 10 öğrencimize belgeleri verildi.
icazet meresimi Kur'an Kursu yöneticimizin sunumlarıyla başladı;İlçe müftü vekilimiz İsmail Hakkı Işık hocamız açılış konuşmasını yaptı;Konuşmalarında; hafızlığın önemi ve bu bağlamda vahyin dört temel özelliği olduğunu 1. Tilavet 2. Hüküm ve Emirleri öğrenmek 3. Ahlakı tezkiye 4. Hikmet yani Bilginin amelle desteklenmesi. konularının önemine değinde Daha sonra program hafız öğrencilerimizin güzel tilavetleriyle devam etti.
İcazet merasimine katılan il müftümüz sayın İzani Turan '' Hafızlık ve Önemi'' konulu konuşmalarında;
Hafızlığın önemi, asıl hafızlığın ölene kadar devam ettirmek gerektiğini ,ve İslam aleminin Kur'an kurslarına daim ihtiyaç olduğunu ,ve bu kurumların desteklenmesi gerektiğini önemle dile getirdi.İcazet merasimi hafız öğrencilerimize belgelerinin ve hediyelerinin verilmesinin ardından; Programa katılan Er Piliç yönetim kurulu başkanı sayın Ali Ericek bey fendiye Kur'an Kurslarına yapmış olduğu maddi ve manevi destekten dolayı il müftümüz sayın İzani Turan plaket taktim etti. İcazet merasimine katılımlarıyla bizleri onurlandıran; İl müftümüz sayın İzani Turan hocamıza, İlçe Kaymakamı sayın Mehmet Nuri Çetin'e, ilçe müftü vekilimiz sayın İsmail Hakkı Işık hocamıza, İlçe belediye başkanımız sayın Kemal Kazan başkanımıza, Er Piliç yönetim kurulu başkanı sayın Ali Ericek beyfendiye, İlçe vaizimiz sayın Süleyman Keskin hocamıza, Din görevlilerimize , öğretmenlerimize ve tüm göynük halkımıza Teşekkür ederiz.
EMEKLİ OLAN PERSONELLERE VEDA YEMEĞİ
2015 Yılı Nisan ayında emekliye ayrılan din görevlilerinden; Duran DURDU, Celalettin ASLAN, Ahmet ÖZER, Fikri ERDOĞAN ve Muharrem DEMİRTÜRK ile Veri Hazırlama Memuru Nevzat UYSAL' a Müftülüğümüz tarafından veda yemeği verildi.
Veda yemeğine İlçe Müftü Vekili İsmail Hakkı IŞIK hocamız Müftülük ve Merkezdeki tüm personel katıldı.
Veda yemeğinde emekli personelden Nevzat UYSAL' a Din Birsen İlçe Sorumlusu Veysel EKER tarafından plaket veridi.
Emekli personelimizin tamamı, nisan ayı aylık mutat toplantısında birer veda konuşması yaptılar.
Veri Hazırlama memuru Nevzat UYSAL yaptığı veda konuşmasında, tüm arkadaşlardan üç istekte bulundu;
1- Tüm arkadaşların bir an önce İlitamı bitirmesini, 2- Personelin birbirini eleştirmemesini birlik ve beraberlik içinde olunmasını, 3- Her vakit namazında, Peygamber Efendimize en az 10 Salavat getirilmesi temennisinde bulundu.
Şeyh Şaban-ı Veli Hz. nin 'Gelişiniz güle güle, Gidişiniz güle güle, Her İşiniz güle güle olsun' güzel sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Göynük Müftülüğü olarak tüm emekli olan arkadaşlarımıza, sivil hayatlarında başarılar dileriz.
İLÇE MÜFTÜMÜZ CANER AKDEMİR; İSTANBUL İL MÜFTÜ YARDIMCILIĞINA ATANDI.
12.11.2012 tarihinde İlçemizde Müftü olarak göreve başlayan Caner AKDEMİR, iki sene gibi kısa bir dönemde, İlçemizde büyük ve kalıcı hizmetler yaptı. Müftülük Hizmet binasına ısı yalıtımı, bir kişilik misafirhane, hizmet binasına alçıpan sıva, laminet parke ve büro odalarının kapıları ile müftülük girişine çift girişli çelik kapı ve ilçemiz mimarisine uygun ışıklı tabela yapıldı. Müftülüğümüz bahçesinde peyzaj çalışmaları kapsamında toprak dolgusu ve rulo çim döşemesi yanında, bodur, mevsimlik bitki, çiçek dikimi ile birlikte kamelya yapıldı.
Bu iki yılda personelin eğitimlerine yönelik 20 şer kişilik iki grup halinde Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Kursları, Camilerinde vaaz yapabilecek din görevlilerine yönelik "Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Programı" kursları ve hacı adaylarına yönelik “Hac Yolcuları Eğitim Semineri" düzenlendi.
13.02.215 tarihinde İlçemizden ayrılan ve İstanbul İl Müftü Yardımcılığına atanan Sayın Caner AKDEMİR hocamıza, İmam Hatip Lisesi nde tüm personelin katılımıyla veda yemeği veridi.
İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Sayın Caner AKDEMİR hocamızın veda konuşmasının ardından, kendisine din görevlileri adına plaket ve hediyeler takdim edildi.
Kendisine yeni görev yerinde başarılar dileriz.
KUR'AN KURSU HOCAMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ
İlçemiz Ali Ericek Vakfı Erkek Kur’an Kursu Öğreticimiz Fazlı DOĞRU, Karaciğerindeki Kist Hidatik nedeniyle ameliyat oldu ve halen Hastanede tedavisi devam etmektedir.
12.12.2014 Cuma günü Hastanede hocamıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunan, İlçe Vaizimiz Müftü Vekili Süleyman KESKİN ve Müftülük Personeli geçmiş olsun dileklerinin yanında acil şifalar dilediler.
Allah (C.C.) tan en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını, görevine ve aramıza dönmesini dileriz.

Süleyman KESKİN
Müftü Vekili (Vaiz)